HSC’28 heeft geen probleem met Hoofdplaat

Na de opening van het seizoen ’19-’20 tegen mede degradant Vogelwaarde (eindstand 1-1), mocht HSC’28 de eerste rit naar het Zeeuwse land maken. In en tegen Hoofdplaat werd de wedstrijd eenzijdig met een uitslag van 2-8.

Onder herfstomstandigheden werd de wedstrijd vanaf het begin af aan gedomineerd door de bezoekers. In de 6e minuut was het Sander Feijen die met een bekeken afstandsschot scoorde, waarna in de 12e minuut Tobie Hopmans de scoren verdubbelde. Door de druk die HSC’28 bleef zetten kwam de 0-3 door een ongelukkig eigen doelpunt van Hoofdplaat. De 0-4 van Hopmans was een bijzondere, zijn 100e competitietreffer. Nog voor rust brachten Lars de Kok (kopbal) en Sander Feijen de ruststand op 0-6.

Na rust begon HSC’28 nog goed, met de 0-7 door de Kok, waarna de Rood-Zwarte de teugels iets wat lieten vieren. De 1-7 viel uit een rebound van een vrije trap en daarop volgde 2-7 vrij snel. Barry Perk besloot met zijn eerste treffer van het seizoen de einstand op 2-8. Grote smet op de wedstrijd waren 2 zware blessures. Iets wat ongelukkig maar de charges liegen er niet om, vooral het moment in de laatste(!) minuut. Rond de middencirkel, onbehouwen, gestrekt op de enkels. Totaal niet nodig bij een stand van 2-8.

Volgende week komt SC Welberg op bezoek op Sportpark Harella. HSC’28 weet dat dit geen makkie wordt, de laatste 2 competitieduels in het seizoen ’17-’18 eindigden in een gelijkspel..