HSC’28 laat twee punten liggen in thuiswedstrijd tegen Neerlandia’31

Na de enorme zeperd tegen TVC Breda, kon HSC’28 in de thuiswedstrijd tegen Neerlandia’31 het geschonden blazoen oppoetsen en zichzelf herstellen van de geleden nederlaag.

HSC’28 begon vrij aardig aan de wedstrijd en kon over de flanken een aantal keer gevaarlijk worden. De grootste kans in de eerste helft werd gecreëerd door Tom Heijnen, die een drie spelers passeerde en de bal goed terugtrok naar de zestienmeter. De inlopende Remco Trouw zette te weinig kracht achter de bal, waardoor deze gemakkelijk verdedigd kon worden en de kans verkeken was.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg meer overwicht, maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. Barry Perk en Jaap Hopmans waren nog het dichtst bij een doelpunt, maar zagen hun inzetten ternauwernood gekeerd worden of naast het vijandelijke doel verdwijnen.

Neerlandia’31 kon hier, buiten enkele corners en vrije trappen, weinig tegenover zetten. Aanvallen van de bezoekers werden al snel onschadelijke gemaakt door de HSC-defensie of konden gepareerd worden door doelman Colin Janse. Beide ploegen gingen dan ook met 0-0 de rust in.

Na rust probeerde de equipe van Johan Claassens Neerlandia’31 verder terug te dringen op eigen helft. HSC’28 kreeg hierdoor steeds meer kansen. Tobie Hopmans had de pech dat zijn inzet na een heuze scrimmage voor het doel van de bezoekers nog van de lijn werd gehaald.

Niet veel later leek HSC’28 dan toch op voorsprong te komen. Bram van den Bemt ging de zestienmeter binnen en schoof de bal naar Barry Perk, die bij de tweede paal geheel vrij binnentikte. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel. Dit was nogal dubieus, doordat er een Neerlandia-verdediger nog op twee meter van de achterlijn lag.

In de 65e minuut viel de verdiende 1-0 dan toch. Sven van Osta verstuurde vanuit de linkerkant van het middenveld een perfecte crosspass in de richting van Barry Perk, die de bal in een keer uit de lucht nam en hem prachtig diagonaal tegen de touwen schoot.

HSC’28 ging op zoek naar de tweede treffer, maar tien minuten voor tijd viel uit het niets de gelijkmaker. De linksbuiten van Neerlandia’31 werd in buitenspelpositie aangespeeld. Vervolgens schoot hij onverwacht op doel in plaats van een voorzet te geven. Colin Janse kon hier niet het juiste antwoord op geven en zag de 1-1 binnen vallen. De scheidsrechter, die op 35 meter van de situatie stond, negeerde het vlagsignaal en keurde de goal onterecht goed.

HSC’28 was daarna via een kopbal van Barry Perk op de lat en een schot van Jaap Hopmans op de paal alsnog dicht bij de overwinning, maar verloor uiteindelijk wederom dure punten op eigen veld. Koploper RSV is hierdoor uitgelopen naar een voorsprong van 5 punten.

Aanstaande donderdag 12 april speelt HSC’28 de uitwedstrijd bij PCP om 18.30 uur. Zondag 15 april gaan de rood-zwarten op bezoek bij GSC/ODS. De aftrap daar is om 14.30 uur..