HSC’28 en SC Welberg delen de punten

Na een seconde of 40 konden de tactische plannen van HSC’28-trainer Anton Verweij alweer de ijskast in. Een bal vanuit het middenveld van Welberg werd door de achterhoede van HSC’28 op verkeerde waarde geschat, waarna een perfecte voorzet werd ingekopt: 0-1.

Het was het verhaal van de wedstrijd, HSC’28 liep achter de feiten aan. De aanvallende drang van de thuisploeg was goed, maar de counter eruit haalde bleek lastig. Na de 1-1 (eigen doelpunt) leek HSC’28 moreel opgekrikt. Welberg bleef aan de andere kant gevaarlijk op de counter.

De 1-2 viel uit een corner, de 1-3 na het niet goed verwerken van een inkomende bal in de drassige 16-meter. Uiteindelijk wist HSC’28 ook een van de kansen te benutten. Vlak voor rust maakte Tobie Hopmans de aansluitingstreffer.

Na rust was de thuisploeg vastberaden: een snelle gelijkmaker moest een overwinning opleveren. Na een scrimmage in het 16-meter gebied, werd de bal met een Welbergse hand uit het doel geslagen. De scheidsrechter ontging dit, de vermeende overtreding die daarop volgde, werd wel bestraft. De snelle gelijkmaker kwam zodoende vanaf de stip. Hopmans benutte deze penalty.

HSC’28 had vervolgens meer grip op Welberg, echter bleven de bezoekers gevaarlijk op de counter. Een compliment mag zeker uit gaan naar HSC’28-keeper Rick Suijkerbuijk. De doorgeschoten ballen op het natte veld waren constant voor de keeper, die daarnaast ook meerdere keren goed redding bracht. Een van de kansen aan de andere kant, kwam door een goede actie van Sander Feijen. Zijn vurig schot ging richting de kruising, echter wist de keeper van Welberg deze op katachtige wijze uit het goal te tikken.

Niels Huijps kon zijn rentree (na twee jaar afwezigheid), helaas niet verzilveren met een doelpunt. Zijn kans eindigde in de handen van de keeper. Het duel eindigde zodoende in 3-3. Een uitslag waar beide ploegen genoegen mee moeten nemen, al hoopten beiden op meer.

Volgende week speelt HSC’28 een uitwedstrijd tegen de Rimboe, de ploeg geleid door Yasin Cayir. Om 14:30 u is de aftrap in Wouwse Plantage..