Onherkenbaar HSC’28 verliest van TVC Breda

Zondag 1 april kon de wedstrijd tussen HSC’28 en TVC Breda geen doorgang vinden. De bezoekers uit Breda konden niet voldoende spelers op de been brengen om aan de wedstrijd te beginnen. Donderdag 5 april werd deze wedstrijd op sportpark Harella alsnog afgewerkt en verliep uiterst teleurstellend voor de thuisploeg.

HSC’28 speelde een slechte wedstrijd, kon vanaf het begin van de wedstrijd geen grip krijgen op de bezoekers en liep achter de feiten aan. De duels werden niet gewonnen en aan voetballen kwam de ploeg van Johan Claassens niet toe. Veelvuldig werd de lange bal in de richting van de voorwaartsen gehanteerd, maar deze werden vrijwel allemaal onschadelijk gemaakt door de TVC-defensie.

TVC Breda kon daarentegen wel een aantal keer gevaarlijk worden, maar Colin Janse kon HSC’28 in het begin van de wedstrijd op de been houden.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers dan toch op 0-1. Na een afgeslagen bal voor de HSC’28-goal leek een van de verdedigers de bal te kunnen wegwerken. Echter gleed deze onfortuinlijk uit, waardoor de aanvaller van TVC Breda de bal gemakkelijk tegen de touwen kon schieten.

Voor rust werd het zelfs nog 0-2 in het voordeel van de Viola’s uit Breda. Vanuit de Bredase defensie werd de bal lukraak naar voren geroeid en deze viel plots over de HSC-verdediging heen, waarna de TVC-spits vrije doortocht had en bekwaam afrondde.

Na de thee ging HSC’28 snel op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg kon meer druk uitoefenen dan in de eerste helft en dit leverde meteen wat kleine kansjes op. Deze werden echter niet verzilverd.

Na een kwartier na rust viel het doek voor HSC’28 definitief toen een TVC-speler vanuit een vrije trap op het middenveld werd diep gestuurd. In eerste instantie leek de bal nog gestopt te worden, maar bij de tweede paal kon de 0-3 alsnog worden binnen getikt.

Tobie Hopmans deed namens HSC’28 nog wat terug door de bal vanuit een corner van dichtbij in het doel te werken: 1-3.

Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Van Groeninge voor het einde van de wedstrijd en zag een onherkenbaar HSC’28 koploper RSV uitlopen..