HSC’28 toont veerkracht en boekt tweede overwinning

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen VV Wernhout op het programma. De ploeg uit het gelijknamige dorp had tot dan toe al 14 punten behaald en stond dan ook op een knappe 5e plek. HSC’28 was na het puntverlies in de laatste minuten tegen RSV gebrand om ditmaal wel de drie punten thuis te houden.

Zowel het thuistenue als het uittenue leek te veel shirts van het thuisspelende HSC’28. Het jubilerende VV Wernhout loste dit op door een werkelijk fantastisch retro uittenue uit de kast te trekken. Gelukkig raakte HSC’28 niet van de wijs, want het begon in tegenstelling tot voorgaande weken scherp aan de eerste helft. Dit resulteerde al vrij snel in een aantal opgelegde kansen. Er was controle en er werden veel duels gewonnen.

Echter, toen de linksbuiten van Wernhout de bal in de doelmond slingerde kwam HSC’28 toch op achterstand. Sven van Osta besloot om de bal à la Bep Bakhuys achter eigen keeper Colin Janse te koppen. Dit betekende de 0-1. Even later werd het 0-2 via een mooie Wernhoutse aanval. Een crossbal vanaf links kwam bij de rechtsbuiten die een voorzet gaf die de spits van Wernhout kon promoveren tot doelpunt. HSC’28 leek de bovenliggende partij te zijn, maar kwam toch achter. Keeper Janse houdt de ploeg in leven door de 0-3 voor rust te voorkomen, zelf komt de thuisploeg ondanks een aantal dotten van kansen niet niet tot scoren.

Toch begon HSC’28 weer vol goede moed aan de tweede helft. Niet veel later viel echter wel de 0-3. De net ingevallen Jurriën de Groen maakte in een duel met de Wernhout aanvoerder volgens de scheidsrechter een overtreding. Makkelijk gegeven, maar Wernhout had wel de ideale mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Het buitenkansje werd dan ook benut door de spits van Wernhout die hiermee voor zijn tweede doelpunt van de middag tekende. De teleurstelling bij HSC’28 was enorm, maar dit maakte al snel plaats voor dezelfde vechtlust die HSC’28 tot dan toe op de mat had gelegd. Met nog 25 minuten te spelen geloofde HSC’28 er nog steeds in. De 1-3 van Sander Feijen met nog 20 minuten te spelen kwam dan ook op het perfecte moment. Zeker ook nadat Tobie Hopmans de bal nog geen 5 minuten later ook achter de Wernhoutse goalie wist te krijgen na goed doorzetten van Sander Feijen. 2-3 en HSC’28 was terug in de wedstrijd.

Trainer Johan Claassens had uiteindelijk nog een troef achter de hand. Max Pouls kwam erin en werd in de spits geposteerd als ultieme stormram. Dit resulteerde in de 84e minuut in de meer dan verdiende gelijkmaker. Een fantastische voorzet van Lars de Kok belandde bij Max Pouls die ontzettend koelbloedig bleef en de bal ijzig kalm achter de doelman van Wernhout schoot. 3-3 en de comeback was daarmee compleet. Echter, kon HSC’28 drie minuten later zelfs nog de 4-3 maken. Jurriën de Groen was de laatste schakel wat het winnende doelpunt betekende.

Een fantastische comeback van HSC’28 dat van het begin tot het eind weer voor elke meter heeft gestreden. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij GSC/ODS in Dordrecht. Een ploeg met een uitstekende start van de competitie, welke zich nu op een 10e plaats van de ranglijst bevind..