HSC’28 speelt gelijk in en tegen Molenschot

Op zondag 13 mei speelde HSC’28 op bezoek bij Molenschot met 3-3 gelijk. In de thuiswedstrijd bleek al dat dit een lastig te bespelen ploeg is met veel voetballend vermogen in de gelederen. De rood-zwarten waren dus gewaarschuwd.

Vanaf de aftrap was de intentie van de gastheren duidelijk. Molenschot probeerde HSC’28 vroeg en veelvuldig onder druk te zetten. HSC’28 wist zich de gehele eerste helft niet onder deze druk van de uit te spelen, waardoor Molenschot de bezoekers in de tang had. Dit leidde in de 10e minuut tot de 1-0. De spits van de thuisploeg met een steekpass vanuit het middenveld alleen voor doelman Erik Steijger werd gezet. Steijger wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar op de rebound was hij kansloos.

Deze openingstreffer veranderde het spelbeeld niet. HSC’28 wist vrij weinig te creëren en moest toezien hoe er enkele hachelijke momenten voor het HSC’28 doel ontstonden. Echter werden deze kansen niet verzilverd en mocht HSC’28 blij zijn dat het scorebord in de rust slechts 1-0 aan gaf.

Na rust kwam er een heel ander HSC’28 uit de kleedkamer. De bezoekers drukte dit meteen in doelpunten uit. In de 46e minuut deponeerde Tobie Hopmans een vrije trap met veel snelheid in de kruising en zorgde hiermee voor de gelijkmaker. Nog geen drie minuten later was Barry Perk er als de kippen bij om een rebound na een schot van Gerben Boogaard in het dak van het doel te schieten en zo de 1-2 liet aantekenen.

Vervolgens ging HSC’28 op zoek naar de 1-3, maar bleef Molenschot via de snelle buitenspelers gevaarlijk. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Een steekbal werd door de HSC’28-verdediging niet goed ingeschat, waarna de rechtsbuiten van Molenschot alleen op doelman Steijger af kon en deze kansloos liet: 2-2.

Enkele minuten later was het Tobie Hopmans die HSC’28 weer op voorsprong bracht. Barry Perk verlengde handig een pass van Joost Konings en bracht daarmee Hopmans in de gelegenheid om met uiterste precisie de bal over de doelman in het doel te leggen.

Na deze 2-3 nam Molenschot meer risico en kreeg HSC’28 nog enkele opgelegde kansen om de score verder uit te bouwen. Echter werden deze niet benut en aan de andere kant bleef ook Molenschot kansen krijgen. Tien minuten voor tijd leek de 3-3 te vallen, maar de ingevallen Nardo van Loenhout wist tot tweemaal toe de bal van de lijn te halen.

In de 85e minuut sloeg het noodlot dan toch toe voor de ploeg van Johan Claassens. Een aanvaller van de thuisploeg zag zijn kopbal extra vaart mee krijgen door het natte veld, waardoor de HSC’28-doelman moest capituleren en de eindstand op 3-3 werd bepaald.

Door dit puntverlies van HSC’28 en winst van RSV zijn de Rucphenaren kampioen geworden in deze 5e klasse B. Wat HSC’28 rest is om de tweede plaats op de ranglijst vast te houden en zich volledig te richten op de nacompetitie. De eerst volgende wedstrijd is op 20 mei de thuiswedstrijd tegen De Schutters..