HSC'28 leidt eerste nederlaag van het seizoen

Op zondag 15 oktober rees HSC’28 af naar Breda-Noord voor een uitwedstrijd tegen Advendo. Om 14:30 was de aftrap.

De ploeg uit Breda-Noord had dit seizoen nog geen punten gepakt en zakten gelijk vanaf het begin van de wedstrijd erg ver in. Het was dan ook direct duidelijk dat Advendo op de counter ging spelen. Doordat Advendo heel erg ver terug zakte op eigen helft was er voor HSC’28 achterin veel ruimte om te voetballen. Echter, HSC’28 had er vanaf het begin erg veel moeite om door de muur van Advendo heen te komen.

In de 4e minuut ontstond een kleine kans voor HSC’28. Lars de Kok maakte op links een goede actie en gaf daarna een prima voorzet. Zijn voorzet werd echter weggekopt door een verdediger van Advendo, maar wel in de voeten van Roald Rommens, die de bal dan ook gelijk uit de lucht pakte. Roald Rommens zag zijn schoot ver over gaan.

Na deze kans had HSC’28 erg veel balbezit, maar door slordig voetbal en verkeerde keuzes zorgde dit er niet voor dat HSC’28 het balbezit kon omzetten in kansen. Daarnaast creëerde Advendo ook geen kansen.

Vervolgens drukte de leidende scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd. In de 35e minuut kreeg Niels Huijps dan ook zijn 2e gele kaart voor een lichte overtreding, nadat de scheids Niels Huijps eerder in de wedstrijd meer dan onterecht een gele kaart had gegeven voor een schwalbe. Door deze onterechte rode kaart moest HSC’28 de resterende 55 minuten met 10 man verder.

De resterende 10 minuten in de eerste helft gebeurde er weinig tot niks.

Ruststand: 0-0

In de tweede helft werd Roald Rommens gewisseld voor Mike van Meer.

Mike van Meer liet zich in het begin van de 2e helft gelijk zien. Hij zette als linksback zelf de aanval op waarna hij door een goede kaats de bal terug kreeg en de bal goed meenam en het zestienmetergebied in rende. De keeper van Advendo kwam uit zijn goal en kon dan ook net voor de voeten van Mike van Meer de bal pakken.

Echt grote kansen werden er daarna niet gecreëerd in het begin van de tweede helft. In de 50e minuut koos Bram van den Bemt ervoor om vanaf 30 meter het een keer te proberen. Zijn schot ging zo’n 2 meter naast de goal van Advendo.

Na dit schot van Bram van den Bemt was het lang wachten totdat er zich weer kansen voordeden. Advendo verdedigde met hand en tand en dit zorgde ervoor dat HSC’28 geen uitgespeelde kansen kon creëren. Daarnaast werden de counters van Advendo er ook uitgehaald, af en toe wel d.m.v. een overtreding. In de 65e minuut kon Jeroen Oosterwijk vanaf rechts, net voor de achterlijn, het zestienmetergebied inrennen en vrij voorgeven. Jeroen Oosterwijk koos voor een strakke lage voorzet, maar zijn voorzet werd geblokt door een speler van Advendo.

In de 70e minuut werd Jeroen Oosterwijk gewisseld voor Yordi Paesschen.

Vanaf de 70e minuut kwam Advendo beter en beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 72e minuut tot een afstandsschot van Advendo. Het afstandsschot miste wel snelheid, waardoor Colin Janse de bal makkelijk kon pakken.

In de 74e minuut kreeg Advendo op een gevaarlijke positie, net buiten het zestienmetergebied, een vrije trap. Deze vrije trap werd hard ingeschoten in de linkerhoek, maar Colin Janse verrichte een redding en stompte de bal met twee vuisten hard naar de buitenkant.

In de 75e minuut werd Bram van den Bemt gewisseld voor zijn broertje Bob van den Bemt.

In de 77e minuut kreeg Advendo weer een vrije trap op zo’n 30 meter van de goal. Deze vrije trap werd wel heel makkelijk gegeven, aangezien heel duidelijk te zien was dat Bas de Groot de bal speelde. De vrije trap werd voorgegeven, maar door een speler van Advendo over gekopt.

Het had even geduurd, maar in de 80e minuut kwam er weer een kans voor HSC’28, ditmaal uit een corner. De corner werd door Lars de Kok vanaf links genomen en Barry Perk kopte de bal in. Zijn inzet ging echter net naast.

De laatste 10 minuten waren er vooral veel overtredingen en gaf de scheidsrechter dan ook, soms erg gemakkelijk, veel gele kaarten.

Advendo werd in deze laatste 10 minuten wel steeds dreigender. In de 88e minuut zorgde dit dan ook voor een goal. De nummer 13 van Advendo kon vanaf rechts het zestienmetergebied in lopen. Hij passeerde hierna nog twee man en schoot de bal met zijn links in de korte hoek: 1-0 voor Advendo.

De laatste minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig en dit betekende dat ook de eerste nederlaag van het seizoen van HSC’28 en de eerste overwinning van Advendo.

Op zondag 22 oktober staat voor HSC’28 de thuiswedstrijd tegen Rimboe op het programma. Rimboe heeft tot nu toe 1 punt weten te bemachtigen uit 4 wedstrijden..