‘HSC’28 was de uitdaging die ik zocht’

Na zeven seizoenen in de vijfde klasse was Sander Feijen (23) broodnodig toe aan een nieuwe uitdaging. Het aanbod van HSC’28 kwam precies op het goede moment voor de veelscorende spits, die Rimboe afgelopen zomer inruilde voor de kersverse vierdeklasser.

Van zijn zestiende tot en met zijn 22ste droeg Sander Feijen het groen-witte shirt van RKVV Rimboe 1. De kleine club uit Wouwse Plantage gooide in al die seizoenen bepaald geen hoge ogen op het laagste amateurniveau, maar de Roosendaalse spits scoorde er wel lustig op los. “Ik heb zeker 90 keer gescoord in het eerste en heb altijd met veel plezier alles gegeven voor de club”, zegt Feijen, die op zijn veertiende DVO’60 verliet voor Rimboe. “Daar speelden mijn vrienden en ik heb er een mooie tijd gehad. Maar de selectie viel na de zomer uiteen en ik was eerlijk gezegd toe aan een nieuwe uitdaging.”

SCHITTEREND SCHOT
Met Rimboe speelde Feijen vorig seizoen onder meer tegen HSC’28, de club die een goed seizoen draaide en uiteindelijk via de nacompetitie promoveerde naar de vierde klasse. In maart, nog ver voordat de mannen uit Heerle op de platte kar feest konden vieren, gaf Feijen al zijn ja-woord aan HSC’28. “De trainer Johan Claassens kende me goed en hij wilde me graag hebben”, zo vertelt Feijen over de totstandkoming van zijn ‘transfer’. In een van de twee ontmoetingen met HSC’28 bewees de razendsnelle spits bovendien als speler van Rimboe dat hij absoluut iets toe te voegen had aan de selectie van Claassens. In het met 1-3 verloren duel verschalkte Feijen doelman Colin Janse met een schitterend schot vanaf twintig meter. “Wellicht zagen ze toen bij HSC’28 dat ik aardig kan voetballen”, zo grinnikt hij bescheiden.

HOGER NIVEAU
Met zijn overgang naar HSC’28 ging er een wens van de Roosendaler in vervulling: voor het eerst in zijn carrière als senior speelt de aanvaller op een hoger niveau- en niet meer in de vijfde klasse. “Ik gun Rimboe het allerbeste, maar bij HSC’28 zijn de zaken voor de selectie beter geregeld. Iedereen loopt er netjes bij en is wat serieuzer. Bij de de club worden er ook veel leuke activiteiten georganiseerd”, zegt Feijen. “Bovendien voelt het fi jn om op een hoger niveau te spelen. Er wordt beter gevoetbald en minder gebeukt en dat vind ik als kleine aanvaller alleen maar fi jn. Ik krijg meer ballen in mijn voeten aangespeeld, waardoor ik met mijn snelheid aan een actie kan beginnen. Clubicoon Barry Perk legt de ballen vaak klaar voor me: we vormen een goed duo.”

TE STERK VOOR DEGRADATIE
Met uitzondering van vorig seizoen was HSC’28 altijd vaste klant in de vierde klasse en Feijen is daarom teleurgesteld dat hij met zijn nieuwe club al het hele jaar onderaan de ranglijst bungelt. “Ik kwam hier om goed te presteren op een hoger niveau en ik wil er alles aan doen om te voorkomen dat ik volgend jaar wederom in de vijfde klasse speel”, zegt de goaltjesdief. “We hebben een beetje pech: laatst verloren we nog met 1-0 van DIOZ omdat een corner door de wind rechtsreeks in het doel waaide: het hele jaar zit het ons al tegen”, zegt hij zuchtend. Toch is Feijen niet sceptisch over de overlevingskansen voor HSC’28 in deze sterke competitie. “Het gat met onze concurrenten is niet groot. Als we een paar keer winnen, zijn we in één klap uit de gevarenzone. Bovendien treffen we bijna al onze concurrenten nog. Dit team is veel te sterk om te degraderen.”

Feijen heeft dus genoeg vertrouwen in een goede afloop voor de club uit Heerle, waar hij zich zo goed op zijn gemak voelt. Maar als het degradatiespook HSC’28 aan het einde van het seizoen toch te pakken heeft: vlucht Feijen dan weg? “Absoluut niet”, zegt Feijen. “Mochten we degraderen, dan gaan we er met z’n allen tegenaan om zo snel mogelijk terug te keren, ik loop dan niet weg. Bij Rimboe heb ik ook altijd alles gegeven in de vijfde klasse. Maar zo ver is het nog lang niet. ik ben positief ingesteld en ik ken onze krachten: zo ver laten we het helemaal niet komen. We zijn goed genoeg om in de vierde klasse te blijven.”

Bron: VoetbalJournaal.