HSC’28 sluit periode zonder overwinning af

Op een mooie zomeravond mocht het team van Johan Claassens aantreden tegen PCP. PCP dat voorafgaand aan deze wedstrijd slechts 1 punt achter stond op HSC’28. HSC’28 dat na een wat mindere periode averij heeft opgelopen voor het kampioenschap. Om de druk op RSV te houden was een overwinning dus noodzakelijk.

De wedstrijd begon om 18:30 door het feit dat PCP geen kunstlicht heeft op het hoofdveld. Hierdoor was er eigenlijk geen tijd voor een fatsoenlijke warming-up en dit zag je ook duidelijk terug aan het begin van de wedstrijd. HSC’28 begon slap aan de wedstrijd en buiten een handvol schoten van Jaap Hopmans werd er eigenlijk geen echte kans gecreëerd. PCP kreeg echter na enkele minuten al een enorme kans op de 1-0 maar de spits van PCP miste net een schoenmaat of twee. Het was dan ook niet geheel onverdiend dat PCP via aanvoerder Eric Adriaanse daadwerkelijk op 1-0 kwam. Dit was tevens ook de ruststand.

De tweede helft startte HSC’28 een stuk scherper aan de wedstrijd en kwam het ook beter in de duels waardoor het uiteindelijk meer aan voetballen toe kwam. Dit resulteerde nog niet direct in grote kansen maar PCP had ook steeds meer moeite met zich onder de druk uit te voetballen. De eerste echte kans voor HSC’28 was dan ook gelijk een doelpunt. Mike van Meer legde de bal achter de verdediging waar Bram van den Bemt de bal met zijn borst controleerde op de rand van de zestienmeter en het stuk leer in de verre hoek volleyde. De grensrechter probeerde het doelpunt nog af te keuren middels een vlagsignaal maar de goed leidende scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip, 1-1.

Hierna kwam HSC’28 steeds beter in de wedstrijd en het leek de 1-2 te maken via Barry Perk maar zijn kopbal, na een goede voorzet van Tom Heijnen, belandde op de paal. De bal stuiterde hierna terug naar de vijf meter waar Bram van den Bemt zijn tweede van de avond had moeten maken maar zijn timing liet hem even in de steek. De bal kwam hierdoor wel panklaar voor Tobie Hopmans die de 1-2 tegen de touwen leek te schieten maar de keeper van PCP kon ternauwernood redding brengen. Amper vijf minuten later leek Bram van den Bemt wel op weg naar zijn tweede doelpunt, maar de grensrechter meende wederom buitenspel te hebben gezien waardoor ook dit feest niet doorging.

20 Minuten voor tijd leek HSC’28 dan toch op voorsprong te komen. Een vrije trap van Tobie Hopmans werd niet goed verwerkt door de PCP-goalie en Barry Perk schoot de bal hard en droog in de verre hoek. Wederom ging de vlag de lucht in en tot ieders verbazing werd het vlagsignaal overgenomen door de scheidsrechter en werd er weer een doelpunt afgekeurd. HSC’28 bleef echter vertrouwen houden terwijl dit bij PCP door het constante gemekker op elkaar juist af nam. De gastheren konden de tweede helft, op één schot na, ook niet meer gevaarlijk worden en dit was tevens te danken aan de goed spelende verdediging van HSC’28. Uiteindelijk viel het verdiende doelpunt dan toch. Een vrije trap van Tobie Hopmans werd wederom niet goed verwerkt door de keeper van PCP en weer was Barry Perk er als de kippen bij om binnen te schieten. De scheidsrechter kon ook niet anders meer dan het doelpunt nu wel goed keuren, wat tot zichtbare onvrede leidde bij de grensrechter van PCP. Deze gaf er op zijn beurt dan ook de brui aan en verliet kwaad het veld, wat op zich best frappant is. Gemeen vlaggen is namelijk coherent aan het niveau, maar om dan vervolgens zelf boos te worden dat je als vlagger op den duur niet meer over wordt overgenomen mist toch wel enige nuance.

In de laatste minuut kreeg HSC’28 nog een penalty, maar deze kon helaas niet verzilverd worden door Barry Perk waarna de scheidsrechter gelijk fluitte voor het einde van de wedstrijd. De drie punten gingen mee terug naar Heerle en dat is eigenlijk het enige wat telde.

Aanstaande zondag speelt HSC’28 uit bij GSC/ODS in Dordrecht. Wederom een wedstrijd bovenin 5B en HSC’28 zal er dan ook alles aangelegen zijn om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen..