Saaie wedstrijden? Die kennen ze niet bij vijfdeklasser HSC’28. Want na vier wedstrijden met een totaal van 29 doelpunten, valt er in Heerle dit seizoen altijd wat wel wat te vieren. En dat is mede de ‘schuld’ van linksbuiten Lars de Kok. “Haha, er gaan er redelijk wat in!”

Maar ook net iets te vaak aan de verkeerde kant. Zoals in het duel met SVG. “We stonden 2-0 voor, maar verliezen uiteindelijk nog met 2-3. Zo’n voorsprong mag je natuurlijk nooit meer weggeven.” Een terugkerend patroon, weet De Kok. “We komen inderdaad best wel vaak voor, alleen meestal eindigt het dan wel goed hoor!” De buitenspeler heeft wel een verklaring voor het doelpuntenfestijn van HSC’28, al moet hij er even goed over nadenken. “We spelen niet per se heel aanvallend, maar we durven wel. Een beetje geduld, opbouwen en naar voren als het kan.”


OUDE NEST

Voor De Kok (21) is het behalve een trefzeker seizoen, ook een bijzonder seizoen. Hij keerde namelijk terug na een kortstondig avontuur bij tweedeklasser Cluzona. “Daar zat ik veel op de bank en het blijft toch het leukste om gewoon lekker te spelen. Dan maakt het niveau voor mij niet zoveel uit.” Na een jaartje, dus weer actief op het oude nest.

“Ik ben hier begonnen toen ik vier was. Inmiddels heb je zoveel vrienden gemaakt, het is gewoon gezellig. Zelf kom ikook uit Heerle, dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je hier voetbalt.” En dus volgde hij HSC’28 vorig seizoen op de voet, al was het op een afstandje. “Zonde dat ze uiteindelijk vijfde werden en geen nacompetitie haalden. Volgens mij ging dat in de laatste wedstrijd mis.” Zat er meer in? “Van wat ik heb gehoord, wel. Uiteindelijk hebben ze net niet het geluk gehad.” Helemaal tevreden, waren ze dan ook niet. “We willen zo snel mogelijk promoveren, naar die vierde klasse!”


HARD WERKEN

En dus is er dit jaar maar één doelstelling mogelijk, wat De Kok betreft. “Promoveren. Kampioen worden zou mooi zijn, maar we moeten vooral zo hoog mogelijk eindigen.” Aan het vertrouwen van de voetballer uit Heerle, ligt het in ieder geval niet. “Ik denk dat we een prima ploeg hebben om dat voor elkaar te krijgen.” Maar, zo is de linkspoot wel eerlijk. “We hebben nu al zes punten verspeeld, dus het wordt wel moeilijk. Je blijft ook afhankelijk van andere ploegen.” Aan inzet zal het bij HSC’28 in ieder geval niet liggen. “Iedere wedstrijd alles geven, om te kunnen winnen. Je moet toch altijd hard werken, om te kunnen winnen?” Toch proberen ze ook voetballend het verschil te maken. “Natuurlijk wil je zo mooi mogelijk voetballen, maar ook op inzet moet je soms een wedstrijd binnenspelen. Dan is het wel hard werken, ja.”


PLEZIER EN AMBITIE

Toch ligt de kracht van De Kok, toch met name aan de bal, vertelt hij. “Een echte linksbuiten. Ze moeten mij diepsturen, dan ren ik er wel achteraan. Op snelheid en dan voorgeven.” Een beetje klassiek dus, want naar binnen komen, zul je hem niet snel zien doen. “Haha, mijn rechter gebruik ik het liefste niet. Misschien alleen om te lopen.” Maar die tactiek, blijkt tot op heden uiterst succesvol. “Ik sta na vier wedstrijden, op zes goals. Dat is denk ik niet verkeerd.” Toch houdt De Kok dat allemaal niet al te veel bij, bekent hij. “Ik heb ook geen bepaald aantal in mijn hoofd, dat ik wil halen. Gewoon zo belangrijk mogelijk zijn en natuurlijk proberen te winnen.” Het plezier in het spelletje, is in ieder geval weer helemaal terug. “Bij Cluzona had ik het ook erg naar mijn zin hoor, maar veel spelen is toch altijd fi jner. Dan heb je vanzelf meer plezier.” En dus zit hij prima op zijn plek, in Heerle. “Ik kijk per seizoen wel hoe het loopt. Het liefste ga ik zo snel mogelijk met HSC’28 omhoog. Dat is toch ook een bepaalde ambitie?”


Bron: VoetbalJournaal