HEERLE – In augustus staat men op gepaste wijze stil bij alweer 95 jaar voetbalsport binnen de Heerlese dorpsgrenzen. Of het nieuwe lustrum van een sportief feestelijk tintje zal worden voorzien, is vooralsnog even afwachten. In de kelder van het amateurvoetbal jaagt het vlaggenschip van HSC’28 al weer enkele seizoenen hogere doelen na. Promotie naar de Vierde Klasse zou voor Peter Deelen de kroon op zijn tweede regeerperiode betekenen. De oefenmeester verlaat na ruim drie seizoenen Sportpark Harella en verkiest bij DVO’60 een nieuwe uitdaging in het zaterdagvoetbal.

In het seizoen 2004-2005 voetbalde HSC’28 zich onder leiding van Peter Deelen naar clubhistorische hoogte en promoveerde naar de Derde Klasse. Bijna twee decennia later zit dat huzarenstukje er niet in.


NACOMPETITIE

“De Derde Klasse in inderdaad nog ver weg. Een niveautje lager zou echter moeten kunnen. HSC’28 hoort gewoon in de Vierde Klasse thuis. In de voorbije jaren miste het door diverse omstandigheden zoals een doelpuntje verschil en scheidsrechterlijke dwaling net de boot. Ik weet dat het geen excuses mogen zijn, als team moet je niet in die positie terecht komen, maar toch. Dit seizoen spelen we opnieuw met wisselend succes doch helemaal kansloos is de situatie momenteel niet. Er zijn een paar ploegen die er net bovenuit steken. Daarachter acht ik ons, samen met NVS en Vivoo, nog kanshebber om eveneens een nacompetitieticket te bemachtigen. We hebben nog negen wedstrijden waarin we het helemaal in eigen hand hebben”, aldus Peter Deelen.


DRIVE

Of er wel of geen passend slotakkoord komt is niet van doorslaggevende betekenis voor trainer Deelen. Na carnaval gaat er een handtekening onder de overgang van zondag naar zaterdag. “HSC’28 is een prachtige club waar het fijn werken is. Niet voor niets ben hier enkele jaren terug voor een tweede keer begonnen. De laatste tijd merkte ik steeds meer dat de beleving anders is dan ik zou willen. Soms mis ik de drive. Onlangs kwam DVO’60 op mijn pad en na een paar goede gesprekken werd het enthousiasme voor een overstap aangewakkerd. In het kielzog van de gevestigde Roosendaalse waarden als VV Roosendaal, BSC en Alliance timmert DVO’60 momenteel met Ronald van Oeveren ambitieus aan de weg. De oud-prof doet een stapje terug maar het is wel de bedoeling dat hij wel bij het technisch kader betrokken blijft. Aan mij de taak om de lijn met een jonge selectie door te trekken. Voor het eerst als trainer op zaterdag. Hiermee treed ik echt wel uit mijn comfortzone”, lacht Peter Deelen.


ERVARING

HSC’28 heeft met Andy Wierikx de opvolger voor Peter Deelen in huis. De Roosendaalse oefenmeester is geen onbekende voor de Heerlese Sportclub. “Diverse trainers hebben bij ons geïnformeerd, uiteindelijk hebben we met een drietal rond de tafel gezeten en hebben we voor Andy Wierikx gekozen. Hij voldeed aan de profielschets en zijn naam viel ook bij enkele spelers die we in het proces hebben meegenomen. In het verleden is Andy al eens bij ons in beeld geweest. Wat ons ook aanspreekt is zijn ervaring als trainer opgedaan bij diverse zogenaamde dorpsclubs. Voorts beschikt hij over een behoorlijk netwerk in het Roosendaalse voetbal en hoopt bij HSC’28 weer eens iets moois weg te zetten, na zijn ontslag bij Vivoo in de winterstop”, aldus voorzitter sinds 2000 Hans Trouw.


HARELLA

Het laatste succes dateert uit het seizoen 2017-2018 toen onder trainer Johan Claassens de Vijfde klasse werd verlaten. Om het jaar erop echter alweer terug te keren. Is HSC’28 klaar voor een langer verblijf op een treetje hoger. “Harella heeft als accommodatie een prima uitstraling voor hogerop. Naast een nieuwe trainer proberen we ook de hoofdmacht in iedere linie iets te versterken. Of dit gaat lukken is een beetje afhankelijk van de ontwikkelingen in de rest van het seizoen. We hebben al gesprekken met de selectiespelers en proberen iedereen natuurlijk aan boord te houden. Ja, ook Levi Deelen. We weten dat hij het bij HSC’28 enorm naar zijn zin heeft, maar aan de andere kant het ook hogerop zou willen proberen. Zouden we dus nu al een stapje naar boven kunnen maken, dan is dat probleem voor hem ook uit de wereld”, knipoogt de voorzitter.


Bron: De Krant regio Wouw